Levandule je známá především svou intenzivní vůní, která uvolňuje tělo i mysl. Má také mnoho pozitivních vlastností, díky kterým je léčivá rostlina vhodná na péči o vlasy a pokožku. Tyto výjimečné vlastnosti byly známy už od dob Julia Caesara, který si po náročném dni v Senátu užil relaxačního levandulového lázeň. Římané používali tuto rostlinu na léčení ran a uklidnění nervů.

Renomovaní herbalistou jako Hildegard von Bingen a Hieronymus Bock to uvedli ve svých knihách o bylinách a léčivých rostlinách. Tradičně používali rostlinu na bolesti hlavy, astma a křeče, obvykle ve formě levandulové vody. Léčivá rostlina se používala i zevně na svalové napětí, revmatismus a fyzické vyčerpání.

Jelikož vědci po staletí předávali vlastnosti levandule, její účinky jsou dnes dobře známé. Zmírňuje křeče, zklidňuje a podporuje oběh. Pomáhá posilovat vlasy a podporuje jejich růst.

Ve společnosti alkmene® používáme tuto léčivou rostlinu v našich produktech i na optimální péči o pokožku a vlasy. Naše moderní recepty obsahují extrakty organického levandule a další vysoce kvalitní přísady.