Koňský kaštan pochází z nížinných oblastí Řecka, Albánie a Makedonie. Dokonce i Otomanovci věděli o účinnosti tohoto stromu a jeho plodů. Během osmanských válek turečtí konírny do jídel vyčerpaných zvířat kaštany, aby jim dali sílu. Jelikož Osmani se během svých vojenských operací pohybovali po celé Evropě, na cestě rozšířily jírovec maďal do mnoha Kraina.

 

Latinský název pro “koňský kaštan” se skládá z řeckého "hroch" pro koně a "castanum" pro kaštan. Narozdíl od sladkých kaštanů nejsou koňské kaštany vhodné ke konzumaci. Mají však mnoho dalších užitečných vlastností.


Patří mezi ně pomoc při zmírňování zánětů a otoků, zvýšení metabolismu a zvýšení krevního oběhu. Pozitivně působí na choroby žil a křečové žíly, jakož i na těžké nohy. Koňský kaštanse díky svým vlastnostem posilujícím žíly používá již celá staletí pro léčení revmatických onemocnění.


V alkmene® používáme v našich produktech také ekologický koňský kaštan pro optimální péči o pleť. Naše moderní recepty obsahují výtažky z této léčivé rostliny a další vysoce kvalitní přísady.