I přesto že kontakt s jejich listy na kůži je obvykle nepříjemný, jde o důležitou léčivou rostlinu se širokým spektrem účinků. Už ve středověku byla velmi populární a vyskytuje se téměř ve všech důležitých bylinkových lékařských pracích. Už v 12. století používal Hildegard von Bingen kopřivovou šťávu na vnější léčbu zánětů žil. Tímto způsobem léčila i zranění a zranění.

Jejich úžasný pozitivní účinek na vlasy a pokožku hlavy objevili prodejci koní a ne biologové a vědci. Objevily souvislost mezi kopřivami, jejichž semena byly přidány do krmiva, a zdravější kožešinou zvířat. To vedlo ke zcela novému přístupu, o který se opírá jejich současné použití při péči o vlasy. Léčivá rostlina se díky svým živinám již dlouho používá jako domácí prostředek na vypadávání vlasů. Říká se, že podporuje prokrvení pokožky hlavy, vyživuje vlasové kořínky a působí proti mastným vlasům.

Semena, listy a kořeny kopřivy můžete také použít na výrobu čaje nebo jiných tinktur. Kopřivový čaj má detoxikační a odtokový efekt. Je také účinný při bolestech kloubů a revmatických potížích.

Ve společnosti Alkmene® používáme léčivé rostliny v našich produktech i na ideální péči o tělo a vlasy. Naše moderní recepty obsahují extrakty kopřivy z certifikovaného ekologického pěstování a další vysoce kvalitní přísady.