Oliva je jednou z nejpopulárnějších léčivých rostlin používaných v osobní péče. Olivový olej je také jedním z nejstarších olejů na světě. Olivový olej je dnes při vaření nezbytný. Nejenže má co nabídnout z hlediska chuti, ale obsahuje také mnoho cenných výživných látek. Olivový olej obsahuje téměř 80 procent mononenasycených mastných kyselin a je bohatý na přírodní vitamin E, jakož i chuťové a aromatické látky. Díky tomuto speciálnímu složení má chránit srdce a krevní cévy a snižovat hladinu cholesterolu. Má také pozitivní vliv na metabolismus tuků a snižuje riziko cukrovky.

Olivový olej je také vynikající pro péči o pokožku, zejména pro extrémně suchou pokožku. Jeho mononenasycené mastné kyseliny jsou velmi podobné tuku v pokožce. To umožňuje pokožce, aby ji dobře starala. Také proniká do hlubších vrstev pokožky a váže tam vlhkost. Hieronymus Bock ve své bylinkové knize z roku 1577 popsal, jaké všestranné jsou plody a oleje. Například doporučil natírat tělo olejem, aby se posílilo zdraví a pohyblivost.

Ve společnosti alkmene® používáme v našich produktech i hodnotný olej této léčivé rostliny. Naše moderní recepty obsahují organický olivový olej a další vysoce kvalitní přísady.